Thursday, January 19, 2012

Openbaar vervoer

Wat is dat altijd met het openbaar vervoer dat het altijd vertraging heeft..? Er is ook altijd alleen vertraging als je telefoon uitvalt en je je ipod+oortjes vergeten bent.. Of als je alleen Frans bij je hebt. Of je nog moet eten. Of écht op tijd moet zijn en je ouders al woestimicus zijn omdat je eigenlijk net op tijd zou zijn.. En dan vooral als het koud, nat en donker is. Of gesneeuwd heeft.. Of je net op een donker perron zit met als enige kamaraad een junkie ofzo, of een ander soort creep.

Het is ook altijd onverwacht. Dan denk je tijdens het overstappen: oh gelukkig hoef maar vijf minuutjes te wachten. Maar nee, een halve minuut later wordt er bij die vijf minuten een kwartier opgeteld.. 'Oponthoud".. En nog een kwartier, en nog een kwartier. En komen er 5.000.000 metro's voorbij die allemaal niet jouw bestemming hebben. Of nog leuker: 'Niet instappen'.

Als ik daar dan lonely op zo'm bankje zit ga ik me altijd afvragen wat er gebeurd is. Zijn er twee metro's tegen elkaar gebotst ofzo, of is er iemand voor gesprongen? Waarom the fuck moet ik eerst maar 2 min wachten.. En dan uiteindelijk 5 uur ofzo(lichtelijk overdreven)..

 En dan uiteindelijk komt een fucking half uur later de metro aanzetten. En dan komt hij aanrijden, barstensvol met mensen want "Ohja, het is onderhand spitsuur geworden.." En die mensen schuiven vervolgens geen centimeter op om te zorgen dat je erbij kunt.. GRRRRRRR..

*Zucht*, echt lachen dat openbaar vervoer..

No comments:

Post a Comment