Sunday, February 12, 2012

IJs en sneeuw

 Oké. Er zijn dus twee soorten van bevroren water die in de winter veel voorkomen. De eerste vorm, genaamd sneeuw, komt uit de lucht vallen. Vaak op ongewenste momenten. Als je ergens op tijd moet zijn bijvoorbeeld. Binnen de hoofdgroep "sneeuw" vallen meerdere subgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld het welbekende "poedersneeuw" en "plaksneeuw", beiden zeer irritant en hoogst ongewenst. Is vaak de oorzaak van pijnlijke vallen, slecht zicht en andere ongemakken. Sneeuw valt uit de hemel als vervanging voor het eveneens ongewenste fenomeen 'regen'. Sneeuw wordt vaak leuk bevonden door mensen omdat er 'leuke activiteiten mee verricht kunnen worden'. Dit is echter negen van de tien keer niet het geval. Het vriest vast, waardoor er maar één dag plezier van kan worden beleefd en indien het de poedervorm is kan men er niets mee omdat het niet plakt en indien het de plakvorm is kan men er niets mee omdat het niet loslaat. Het enige écht positieve is dat het mooie plaatjes oplevert, helaas steekt dit flets af naast alle vreselijke ongemakken die het oplevert.

De andere vorm is ijs. Ijs ontstaat doordat het water dat ergens ligt bevriest. In tegenstelling tot sneeuw, dat ontstaat als water in de lucht zweeft. Deze is enkel ongewenst in combinatie met neerslag als het ongewenste 'regen'. Indien deze twee verschijnselen tegelijkertijd optreden kunnen vervelende situaties als gladde wegen ontstaan. Dit veroorzaakt dezelfde ongemakken als de eerder genoemde "sneeuw"-versie van bevroren water. Indien er geen combinatie van neerslag is maar er gewoon bijvoorbeeld slootwater bevriest, kan dit fenomeen positief uitpakken. Het kan namelijk gebruikt worden voor een sport genaamd 'schaatsen'. Dit brengt mensen samen en roept het winterinstinct van mensen op.

Nu mogen deze fenomenen misschien veel op elkaar lijken, maar er is één substantieel verschil: sneeuw sucks en ijs is geweldig. Als het geweldige fenomeen 'ijs' wordt gevolgd door de ellende genaamd 'sneeuw' is alle pret voorbij. Vandaar: ijs is geweldig en sneeuw sucks.

1 comment:

  1. Interesting Blog you have here, I also love the fact that you posted for a cause as well...
    http://sepatuholig.blogspot.com/

    ReplyDelete